maanantai 2. marraskuuta 2009

Veneen nosto ja vesirajan ihmepuhdistusaine 21.10.2009


Merituulian viimeinen matka suuntautui, kuten myös viime vuonna, Carusellin viereen odottamaan talvisäilytykseen nostoa. Kuljetusliike Jokisen avulla vene saatiin sujuvasti pukille ja pohjan pesun jälkeen alkaa talviteloille valmisteleminen.
Veneen pohja oli erityisesti takaa aika kamalassa kunnossa. Painepesulla lian alta paljastui kuitenki yllättävän nopeasti puhtaan valkoinen maali. Vesirajan kellertymiin painepesu ei auttanut. Eri keskustelupalstojen läpikäymisen perusteella niiden poistamisessa päädyttiin kokeilemaan apteekista saatavaa oksaalihappoa. Helsingistä kyseistä ainetta löytyy ainakin keskustasta Mannerheimintien Yliopiston apteekista. Hintaa 100 g purkilla oli n. 6,5 € ja ämpärilliseen vettä sekoitettuna se poisti kaikki kesän mukanaan tuomat kellertymät vesirajasta. Uskomatonta mutta totta, aika lailla karsean näköisistä kyljistä sai kuin uudet alle 7 euron sijoituksella. Ei voi muuta kuin suositella muillekin ns. vesirajan puhdistusaineita käyttäville, kannattaa kokeilla!

1 kommentti:

Matti kirjoitti...

Täytyypä kokeilla itsekin tuota puhdasta oksaalihappoliuosta. Mielestäni Star Briten vesirajan puhdistusaineessa on myös sitä, mutta hinta on hieman kova, yli 20 euroa litra :)

Merituulian reitit


Näytä Purjevene Rock 20 Merituulia suuremmalla kartalla