perjantai 12. joulukuuta 2008

Rock 20 hyvät ja huonot puolet

Tässä ajatuksia veneen hyvistä ja huonoista puolista niille, jotka harkitsevat Rock 20 hankintaa. Listaa päivitetään ajoittain.

Hyvät puolet:

- veneessä mahtuu oikeasti nukkumaan neljä ihmistä. Kahdessa pistopunkassa n. 190 cm pitkä henkilö mahtuu nukkumaan, jos on valmis olemaan aavistuksen verran vinottain. Jos reissussa on mukana viisi henkilöä, retkipatjan avulla viides paikka löytyy lattialta.

- sisätilat ovat avarat, koska väliseiniä ei ole.

- purjehdittavuus kevyestä tuulesta aina kovaan tuuleen asti on hyvä

- säilytystilat; penkkien alta löytyy säilytystilaa runsaasti, samoin keulapiikistä (esim. purjeet ja liivit yms), perässä on tilaa akulle, bensasäiliölle, portapotille yms.

- turvallinen purjehdittavuus; vene on rikattu siten, että heikkoja kohtia on vaikea löytää. Vantteja on yksi pari ehkä liikaakin tämän kokoiseen veneeseen.

- venettä on helppo hallita ja käsitellä satama-altaissa sekä merellä.

- vene on vakaa isommassakin aallokossa



Huonot puolet:

- purjehdittavuus heikossa tuulessa (alle 1 m/s)

- sitloodan suunnittelu, jos levanki on asennettu keskelle: jalkatila rajoittuu

- veneestä puuttu varsinainen pentteri, vaatii suunnittelua mihin asentaa hana ja jonkinlainen allasysteemi

- jos moottoritaso on vastaava kun Merituuliassa, vaatii melkoista akrobatiaa käynnistää ja käännellä moottoria vauhdissa

- veneestä ei löydy kiinteää paikkaa kemialliselle wc:lle

- ison ja fokan nostimet tulevat Merituuliassa mastonjalan viereen, eikä niitä ole tuotu sitloodaan asti. Purjeet on nostettava ja laskettava aina mastonjalan luona.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Tässä veneessä näyttävät noita mainitsemiasi ongelmia miettineen:
http://www.nettivene.com/viewBoat.php?id_boat=320491&status=F&sid_boat_type=3&sid_sub_type=&sid_make=&pfrom=3000&pto=9000&yfrom=&yto=&lfrom=&lto=&pwfrom=&pwto=&search=Hae+%3E%3E&PN[0]=simp_search&PL[0]=simpleSearch.php?status=F@sid_boat_type=3@sid_sub_type=@sid_make=@pfrom=3000@pto=9000@yfrom=@yto=@lfrom=@lto=@pwfrom=@pwto=@search=Hae+%3E%3E

Merituulian reitit


Näytä Purjevene Rock 20 Merituulia suuremmalla kartalla