sunnuntai 17. elokuuta 2008

Loki 17.8.2008 klo 19.00-21.00

Iltapäivä ja viikonloppu sai hyvän päätöksen vielä Pihlajasaareen suuntautuneen retken muodossa. Itätuulessa fokalla matka ei kestänyt puolta tuntia pidenpään. Vierasvenelaiturissa oli Merituulian lisäksi yksi moottorivene. Arvioitu matka n. 5 km.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisista tarinoista. Olen juuri harkitsemassa samanlaisen hankintaa ja olette jo vastannut enimpiin kysymyksiini ja useisiin joita en olisi edes osannut kysyä.
Yksi asia kuitenkin on vielä mietinnässä. Noissa teidän toukokuisissa versillelaskukuvissa näkyy maston kiinnnitys. Olisiko siihen mielestänne rakennettavissa helposti mastonkallistus jota voisi käyttää sillan alituksessa myös yksinään purjehtiessa. Onko masto vain noilla kahdella kuvassa näkyvällä puyltilla kiinni jalassaan? Onko veneenne mastonkiinnitys alkuperäinen?

Terv. Jukka

EIT kirjoitti...

Terve

Kiitos palautteesta, on mukava kuulla että teksteistämme on ollut apua venettä harkitsevillekin.

Mastonjalan kiinnitys on mitä todennäköisemmin alkuperäinen. Kiinnitys tapahtuu niin, että kuvissa näkyvät kaksi pulttia ovat kiinni veneen mastonjalassa. Masto nostetaan nosturilla siten, että se sattuu noiden kahden pultin väliin. Masto ei siis ole missää vaiheessa pulteilla kiinni, vaan ne tukevat sitä pitkittäissuunnassa. Vanteilla tapahtuva kiinnitys tukee maston käytännössä joka suuntaan, jolloin se pysyy paikallaa ilman, että sitä on "pultattu kiinni".

Tämä voi asettaa haasteita mastonkaatojärjestelmän rakennusta varten alkuperäiseen mastonjalkaan. Vinkkejä kaatojärjestelmän rakentamiseen toisaalta voisi löytyä sivuiltamme löytyvästä Scanper 22 kuvista, johon sellainen on rakennettu itse. Toisaalta kyseisessä veneessä on suht tasainen kansi vs. Rock:in keskeltä korotettu kansi, mutta ratkaisuja löytyy varmasti monenlaisia.

Jos olet kiinnotunut enemmän veneestä ja sinulla on siihen liittyviä kysymyksiä, vastailemme mieluusti.

T. Elias

Unknown kirjoitti...

Rock 20 on yksi vaihtoehto veneeksi. Olisi mukava kuulla millaisena veneenä te sitä pidätte, hyviä/huonoja puolia.

Onko rockissa hyvin nukkumatilaa, esim. 185 senttiselle?

Merituulian reitit


Näytä Purjevene Rock 20 Merituulia suuremmalla kartalla